Pyrin Helsingin kaupunginvaltuustoon Vihreiden listoilta sitoutumattomana ehdokkaana.Tämä on vaalikampanjani ajan pitämäni päiväkirja, johon kirjoitan huomioitani, kokoan tietoa ja tiedotan tapahtumista. Ensikertalaisena koen vaaleihin osallistumisen uusia ajatuksia herättävänä: on kiinnostava olla itse ehdokkaana ja nähdä vaalit toisenlaisesta näkökulmasta. Haluan tuoda monipuolisen kokemukseni ammattitaiteilijana kaupungin hallintoon. Vaaliteemani on TAIDE TEKEE HYVÄÄ.

Helena Hietanen Vihreät (sit) 145

Helena Hietanen Vihreät (sit) 145

maanantai 27. lokakuuta 2008

Varasijalta vaikuttamaan: kiitos teille taidemyönteiset äänestäjäni!

Haluan lämpimästi kiittää teitä äänestäjiäni ja tukijoitani hyvästä saavutuksestani ensikertalaisena kunnallisvaaliehdokkaana: 492 ääntä ja 15. varasija Helsingin Vihreiden listoilla. Toivon, että tällä tuloksella saan jonkin luottamustehtävän, jossa voin ajaa taiteen asiaa kaupunkilaisten arjen osana ja edistää julkisen taiteen käyttöä kaupunkisuunnittelussa. Näissä asioissa haluan ammattitaitoani käyttää jatkossakin.

Ajattelen, että ehdokkuuden kautta olen saanut konkreettisesti nähdä mitä kunnalliseen ja puolueen sisällä vaikuttamiseen liittyy. Varasijalta on hyvä päästä vaikuttamaan Helsingin Vihreiden piirissä sekä lautakunnassa. Olen vaalikampanjan yhteydessä verkottunut ja ystävystynyt monien sellaisten ihmisten kanssa, joista suhteista voi syntyä uusia tapoja toimia taiteenkin hyväksi. Kuvataiteilijoiden parissa puolestani toivon, että jo minun ehdokkuuteni ja muidenkin kuvataiteilijaehdokkaiden aktiivisuus näissä kunnallisvaaleissa, herättivät ajatuksia siitä, miten voimme ammattikuntana edistää yhteiskuntasuhteitamme ja verkottumistamme. 

Olen reilusti tyytyväinen vaalitulokseeni, koska viime viikkojen kampanjointi minulta sujui pääasiassa kotona tietokoneelta käsin flunssan kourissa ja antibiootti kuurin väsyttämänä. Pienituloisen eläkeläisenä resurssini mainontaan ja huomion herättämiseen tiedotuksen kautta olivat rajalliset. Vaaleissahan on myös kyse näkyvyydestä ja huomatuksi tulemisesta. Taide ja siihen liittyvät teemani eivät ole kunnallisvaalien alla keskusteluun nousevia teemoja, tämän huomasin. Meidän taiteen alan ammattilaisten, taiteenystävien ja kuluttajien onkin hyvä pitää  esillä kysymystä taiteen arvosta ja siitä mitä taiteilijat tarvitsevat, jotta kaupungissamme elävä kaupunkikulttuuri ja taide voisi hyvin.

Eilinen vaalitilaisuus Tavastialla oli Vihreiden voiton juhla ja oli mahtava saada olla mukana sitä todistamassa! Helsingissä Vihreät nousivat toiseksi suurimmaksi puolueeksi ja saivat neljä lisäpaikkaa valtuustoon, mikä tulee varmasti näkymään kunnallispolitiikassa myönteisesti. Vihreät arvot ja teemat saivat näkyviä ja hyviä uusia valtuutettuja niitä edistämään. Hienoa Vihreät! Haluan myös onnitella kaikkia uusia valtuutettuja ja vanhoja konkareita upeasta tuloksesta. Kaikille Helsingin Vihreille ehdokaille ja kamapanjaorganisaatiolle suuret kiitokset: olette olleet upea ja kannustava joukko! On ollut hienoa saada olla mukana tekemässä tätä vaalityötä kanssanne.

(Vaaliblogini loppuu tähän, mutta mietin jatkanko kirjoittamista taiteen kentältä ja laidalta blogissani myöhemmin. Hengähdystauon ja loman jälkeen...) 

Ei kommentteja:

Tietoja minusta

Oma kuva
Olen kuvataiteilija, kuvanveistäjä, taideaineiden opettaja, eläkeläinen ja taideaktivisti. Luennoin mielelläni kuvataiteesta, julkisen ja soveltavan taiteen mahdollisuuksista sekä kerron teoksistani. Erityisesti minua kiinnostaa taide kaupunkitilassa ja valo sekä valaistussuunnittelu yhdistettynä taiteeseen. Pätkätyöt vanhusten kotiavustajana, keittiöemäntänä, siivoojana, päiväkotiapulaisena ja lastenhoitajana ovat tuttuja opiskeluajoilta. Olen myös kuvataiteilijan vaimo, entinen syöpäpotilas ja syntyperäinen Helsinkiläinen. Asun Etu-Töölössä Lallukan taiteilijakodissa mieheni Jaakko Niemelän kanssa. Olen toiminut taiteilijajärjestöissä erilaissa tehtävissä. Kuulun Suomen Taiteilijaseuran hallitukseen, Suomen Kuvanveistäjäliiton johtokuntaan, Arkadia seuran johtokuntaan, asukasyhdistys Lallukan taiteilijaklubi ry:n hallitukseen, Taivallahden seurakuntaneuvostoon sekä yhdistyvän Taivallahti-Töölö seurakunnan organisointia järjestävään työryhmään.